loading...

واندرز فارسی | جهان عجایب

مقامات بهداشت جهانی زنگ خطر را در مورد افزایش تعداد موارد آبله میمون در اروپا و سایر کشورها به صدا درآورده اند. این یک بیماری است که بیشتر ...

آبله میمون چقدر خطرناک است؟

مقامات بهداشت جهانی زنگ خطر را در مورد افزایش تعداد موارد آبله میمون در اروپا و سایر کشورها به صدا درآورده اند. این یک بیماری است که بیشتر در غرب و مرکز آفریقا رخ می دهد. به گفته بسیاری از کارشناسان بهداشت، آبله میمون عمدتا از طریق رابطه جنسی منتقل می شود و درصد بالایی از افراد مبتلا را مردان همجنس گرا و دوجنسه تشکیل می دهند.

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تا 21 می، 92 مورد آبله میمون و 28 مورد مشکوک در 12 کشور وجود داشته است. این آژانس معتقد است که در آینده نزدیک با گسترش نظارت، موارد بیشتری ظاهر خواهد شد. مقامات بهداشتی سایر کشورها علت انتشار ناگهانی این ویروس را نمی دانند. عفونت های اخیر بیشتر مردان در جامعه دگرباشان جنسی بوده اند. کارشناسان از این گروه می‌خواهند «به نقاط غیرطبیعی بدن مانند جوش‌ها، تاول‌ها توجه ویژه داشته باشند، در صورت مشاهده علائم مرتبط، فوراً با مرکز پزشکی تماس بگیرند». آبله میمون ویروسی است که اغلب در پستانداران کوچک آفریقایی مانند موش ها و میمون ها به گردش در می آید. این پاتوژن اولین بار در دهه 1950 ظاهر شد و در دهه 1970 انسان را آلوده کرد.

آبله میمون چقدر خطرناک است؟

آبله میمون چقدر خطرناک است؟

یک مقام بهداشت عمومی ایالات متحده در طی یک جلسه توجیهی در 20 می گفت که خطر ابتلا به این بیماری برای عموم در این زمان بسیار کم است. آبله میمون در خانواده آبله است، اما خفیف تر است. دو گونه رایج آبله میمون وجود دارد. اولین مورد، سویه کنگو است که شدیدتر است و میزان مرگ و میر آن 10 درصد است. سویه دوم که در غرب آفریقا متمرکز شده است، شدت کمتری دارد و معمولاً برای 1٪ افرادی که به آن مبتلا می شوند کشنده است. در حال حاضر بیماران در بریتانیا به سویه آبله غرب آفریقا مبتلا هستند. مقامات ایالات متحده می گویند که اکثر مردم ظرف دو تا چهار هفته به طور کامل بهبود می یابند. این ویروس به اندازه کووید-19 قابل انتقال نیست، و ایجاد یک بیماری همه گیر به همان اندازه را دشوار می کند. کارشناسان بر این باورند که شیوع فعلی آبله از طریق تماس نزدیک و صمیمانه با فردی که قبلاً بثورات پوستی دارد، منتقل می شود. بنابراین، پس از شناسایی منبع عفونت، کنترل ویروس آسان تر می شود. «COVID-19 عمدتاً از طریق قطرات تنفسی منتقل می شود و بسیار عفونی است. دکتر مارتین هیرش، از بیمارستان عمومی ماساچوست، گفت: آبله میمون اینطور نیست. آقای دیوید هیمن، کمیسر سازمان جهانی بهداشت، گفت که ویروس عمدتا از طریق رابطه جنسی منتقل می شود.

آبله میمون چقدر خطرناک است؟

کارشناسان نگران چه هستند؟

به گفته سازمان جهانی بهداشت، شیوع اخیر نسبتاً نادر است، زیرا آبله میمون در کشوری در حال گسترش است که این ویروس قبلاً به طور معمول در گردش نبوده است. دانشمندان در حال تلاش برای درک بهتر منبع عفونت ها هستند تا ببینند آیا ویروس از نظر ژنتیکی تغییر می کند یا خیر. سازمان جهانی بهداشت نگران است که تعداد موارد با تجمع مردم، شرکت در جشنواره ها و مهمانی ها در تعطیلات تابستانی آینده افزایش یابد.

علائم آبله میمون

WHO می گوید که دوره کمون آبله میمون معمولاً 5 تا 21 روز است. فرآیند عفونت به دو مرحله تقسیم می شود. مرحله اول مرحله تهاجم ویروسی است که بین 0 تا 5 روز طول می کشد و با تب، سردرد شدید، لنفادنوپاتی (غدد لنفاوی متورم)، کمردرد، درد عضلانی و ضعف (کمبود انرژی) مشخص می شود. تفاوت آبله میمون با سایر بیماری ها در لنفادنوپاتی است. بقیه علائم مشابه آبله مرغان، سرخک یا آبله معمولی است. مرحله دوم، بثورات پوستی است که معمولاً در عرض یک تا سه روز پس از تب بیمار ظاهر می شود. بثورات بیشتر بر روی صورت و اندام ها متمرکز است تا روی تنه. بثورات به طور متوالی پیشرفت می کنند، از سوزش (بدون راش) تا پاپول های خارش دار (بثورات بالا)، سپس وزیکول ها (ضایعات داخلی پر از مایع) و پوسچول ها (ضایعات پر از مایع زرد رنگ). . آژانس امنیت سلامت بریتانیا (UKHSA) به مردان همجنس‌گرا و دوجنس‌گرا توصیه می‌کند که مراقب باشند، زیرا چهار عفونت اخیر همگی به عنوان اعضای این جامعه شناسایی شده‌اند. درصد بیمارانی که همجنسگرا یا دوجنسگرا هستند نیز بالاست (57%). دکتر سوزان گفت: «ما قویاً توصیه می‌کنیم که مردان همجنس‌گرا و دوجنس‌گرا به بثورات پوستی یا هرگونه ضایعات غیرعادی توجه کنند و فوراً با مرکز بهداشت جنسی تماس بگیرند.» هاپکینز، مشاور ارشد پزشکی در UKHSA، گفت. آبله میمون قبلا در گروه بیماری های مقاربتی قرار نمی گرفت. با این حال، کارشناسان می گویند شیوع های اخیر می تواند شواهدی باشد که ویروس این ویژگی را دارد.

آبله میمون در کدام کشورها ظاهر شد؟

آبله میمون در هفته گذشته در بیش از دوازده کشور مانند هلند، فرانسه، آلمان، بریتانیای کبیر، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، سوئد، کانادا، اسرائیل، سوئیس، استرالیا و ایالات متحده ظاهر شد. پس از اینکه هفته گذشته بیماری یک بیمار تشخیص داده شد، ایالات متحده با عجله بیش از 100 میلیون دلار برای خرید 13 میلیون دوز واکسن آبله Jynneos که برای استفاده در برابر آبله میمون در سال 2019 تأیید شد، هزینه کرد. دولت بریتانیا هزاران دسته دیگر واکسن آبله را سفارش داده است. این کشور همچنین این واکسن را برای افرادی که ممکن است در معرض ویروس آبله میمون قرار داشته باشند، تولید کرده است. علاوه بر 5000 دوز که مقامات بهداشتی بریتانیا در حال حاضر دارند، این کشور 20000 دوز دیگر را نیز سفارش داده است. ساجد جاوید، وزیر بهداشت بریتانیا در 21 مه گفت که این کشور 11 مورد دیگر آبله میمون را ثبت کرده است و تعداد کل عفونت ها در این کشور دو برابر شده است. مشخص است که حداقل شش مورد از موارد آبله میمون در بریتانیا همجنسگرا یا دوجنسگرا هستند. با این حال، آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا (UKHSA) اصرار دارد که بیشتر عفونت ها به یکدیگر مرتبط نیستند. مقامات فاش کردند که اولین فردی که آزمایش این بیماری را در بریتانیا مثبت کرد، اخیراً به نیجریه سفر کرده است. در 20 می، آلمان اولین مورد آبله میمون را ثبت کرد و پس از آن فرانسه. مقامات فرانسوی فاش کردند که اولین مورد در این کشور مردی 29 ساله است که هیچ سابقه سفر اخیر به کشورهایی که ویروس در آن در گردش بوده است، نداشته است. پرتغال همچنین پنج مورد آبله میمون را در لیسبون گزارش کرد که 15 مورد مشکوک دیگر در دست بررسی است. در کشور همسایه اسپانیا، 23 نفر مشکوک به عفونت ویروس آبله میمون تحت نظر هستند. سوئد و ایتالیا نیز 1 مورد را گزارش کردند. تیم ارزیابی خطر بلژیک قرنطینه 21 روزه را برای بیماران مبتلا به آبله میمون اعلام کرده است. این اعلامیه در 20 می در حالی منتشر شد که سه نفر در این کشور به ویروسی که باعث آبله میمون می‌شود، تشخیص داده شد که در هفته گذشته در بیش از ده‌ها کشور ظاهر شده است. ویروس شناس مارک ون رانست گزارش داده است که بلژیک چهارمین مورد این بیماری را دارد. 

برچسب ها سلامت , ترسناک ,
مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
از اعماق اقیانوس ها تا دورترین نقاط فضا ، مطالب جالب و شگفت انگیز همینجاست.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • کدهای اختصاصی